16 Haziran 2009 Salı

Pellegrini ve 2. Los Galacticos

2. Los Galacticos’un ilkinden çok daha farklı olacağı kesin.Real Madrid’in kaptanları Raul ve Guti klüp tarihinin en önemli oyuncularındandır.Guti kariyeri boyunca her zaman zirvede olmasa da klübün en çok sevilen isimlerinden biridir.Raul ise bir efsane.Zidane , Figo , Raul , Ronaldo ve Beckham gibi oyuncular Los Galacticos’un temel taşlarıydı.Bu isimlerin ortak özelliği ise 90′lı yılların ikinci yarısında üne kavuşmalarıydı.Ayrıca yaşları birbirine yakındı.Futbol yaşantılarının sonbaharına yaklaşmış oyunculardı.Raul ve Guti’nin bu sebeplerden dolayı bu şöhretlerle pek problemi olmuyordu.

Ancak Real Madrid bu isimlerin ayrılmasından sonra yeni yıldızlar almaya başladı.Son yıllarda aldıkları en önemli isim ise bana göre Robinho’dur.Genç ve son derece yetenekli bu yıldızı Raul takımdan kovdurmuştur.Robinho’nun alkol problemini öne sürerek takımdan ayrılmasını istemiştir kaptan.Ama sonrasında Robinho’nun bir açıklamasında Raul’un kaprisinden dolayı takımdan ayrılmak zorunda kaldığını açıkladı.Robinho Real Madrid’de sol açık oynuyordu.Beckham sağ açık.Tek forvet Nistelrooy’du Capello şampiyon yaparken takımı.Son haftalarda da Raul yedek kalıyordu.Peki Capello neden gitti?”Raul’u yedek bırakırsan gidersin” diye bağırdı Real taraftarları havaalanında.

Şimdi bence Pellegrini’nin bir etkisi olmayacak takım üzerinde.Olsa bile Ronaldo ile anlaşamadığını gösterecek gücü olmayacak ya da CR7′ı yedek bırakamayacak.Asıl sorun Raul’le anlaşması bu isimlerin ki bence bu çok zor gözüküyor.

Pellegrini’nin işi pek zor değil bana göre.Bu takım kendi kendine şampiyon olabilir yeter ki egolarından önce futboldan aldıkları zevki önplana koysunlar.Bana göre yaş olarak genç olmasına rağmen Ronaldo’nun sonunun Adriano gibi olacağını düşünüyorum.

Perez ise Pellegrini gibi çok güçlü olmayan bi teknik direktörü seçerek , soyunma odasında Aziz Yıldırım gibi etkisini gösterir gibime geliyor.Arada Garay’a yazık olacak son olarak.

1 yorum:

  1. kaptanlar böylesine güçlüdürler işte yeri gelir vezir yeri gelir rezil ederler adamı. genç yıldızlara yol gösterirler fırtınalarda kaybolmasınlar diye. peki en büyük kaptan kimdir sence? kızıl liman şehrinde yaşayandır bence

    YanıtlaSil