24 Nisan 2009 Cuma

Sabah Erken Geldi Hoffenheim Köyüne, İbiseviç Sağolsun ( Bir Hoffenheim Masalı )

1990'da, Hoffenheim'ın sarışın tombul yanaklı futbol neferleri 8. ligde ter dökerken, oradan geçen Alman milyarder Dietmar Hopp'un dikkatini çekerler. Çok sever bu çalışkan çocukları Hopp, satın alır TSG Hoffenheim'ı. Yıllar geçer 7inci, 6ıncı, 5inci lig derken kendini Bundesliga'da buluverir bu 3000 nüfuslu köy. Sezon 2008-2009 sezonudur.
İlk maç deplasmanda Energie Cottbus'ladır. Bavyera biralarını yudumlarken, İbiseviç'in golleriyle coşan Hoffenheim'lılar için büyük bir sürpriz değildir bu, zira 10 yıldır onlar sürekli kazanmaktadır. Dortmund'u, Wolsburg'u devirir Hoffenheim; Bayern'le, Schalke ile başabaş oynar; güzel futbol oynar; gol atar, gol yer; koridorlarda Hoffenheim'ın kendi sahasındaki 1.50 oranı çok bulunur, banko olur Hoffenheim. İbiseviç her maç gol atar, Demba Ba'nın sempatik ismi ve cismi meşhur olur dünyada. İbiseviç atar, Hoffenheim köyü coşar. İbiseviç atar, TSG Hoffenheim puan tablosunun tepesine yerleşir. İlk yarıyı önde kapatırlar. Genç Vedad 17 maçta 18 gol atmıştır.
Ve sonra korkulan başa gelir. Vedad'ın çapraz bağları bu strese dayanamaz, kopar. Vedad İbiseviç sezonu kapatmıştır. Teknik direktör Ralf Rangnick "Alternatif isim Vedad gibi genç olmak durumunda değil, bizi sezon sonuna taşıyacak bir isim olsun yeter" der. Sanogo kiralanır Werder'den. Kötü bir transferdir, Rangnick de bilir aslında Sanogo'nun mavi-beyazlıları taşıyamıyacağını. Ama o da rüyadadır, uyanamaz.
İkinci yarının ilk maçı 2-0 kazanılır, hem de gollerden biri Sanogo'dandır. Umutlar yeşerir, biralar zevkle yudumlanır. Sonra gelir İbiseviç'in hayaleti, avazı çıktığı kadar bağırır, uyandırır tüm köyü bu güzel rüyadan.
10 haftadır kazanamıyor Hoffenheim. Sanogo'nun tek golü var mavi-beyazlı forma altında o da 10 hafta önce.
Bu denli sempatik bir takım şampiyonluk potasındayken ister istemez taraftarı oluyorsunuz bu takımın. Dembabaaa diye bağırmak, 3-0 geriden gelip maçı 3-3 yapan bir Hoffenheim görmek, tüm maçlarının üst olacağını önceden bildiğin bir takımın varolmasını istiyor insan. Özlüyoruz İbiseviç'i. Onun savaşçı, isyankar, istikrarlı, tutkulu, golcü ruhunu özlüyoruz. Demba Ba da özlüyor.
İşte bu masal da burada biter. Yaşandığı masalsı yerin fotoğrafını çekmek de bize düşer.

Rhein-Neckar-Arena

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder