23 Mayıs 2009 Cumartesi

Avrupa'da Yılın Çıkış Yapan 11'i

Avrupa liglerinde artık sona doğru yaklaşıyoruz.Birçok ligde de düğüm çözüldü ve şampiyonlar belli oldu.Fransa , Almanya ve Türkiye'de ise sonuç az çok belli ama tabi son düdüğe kadar hiçbir şey belli değildir.Her yıl olduğu gibi "yükselenler" ve "düşenler" oldu.Çok sayıda oyuncu kendini gösterdi , yeniden doğdu ve sorumluluklar aldı.Öncelikle şunu söylemeliyim ki sadece genç oyuncular değil çıkış yapanlar bana göre.Çıkış yapmak başka bir kavramdır.Bana göre yılın çıkış yapan 11'i şöyle şekillendi:

Kalede Steve Mandanda:Marsilya'nın bu seneki başarısında payı çok büyük:Klübünde yakaladığı çıkış sayesinde Hugo Lloris'i geride bırakarak milli takım kalesini de ele geçirdi.Burada her ne kadar milli takıma çağırılıp oynatılmayan ve daha sonra kendi gelmeyen Sebastian Frey'in payı olsa da Mandanda kaleyi hak etmişti.

Sağ Bek Darijo Srna:Shaktar kaptanı.Başkanın hatrına geçen sene takımdan ayrılmadı.Ama bu sene gelen UEFA Kupasından sonra büyük klüplerden birine gideceği kesin.Büyük oyuncu Srna.

Sol Bek Dennis Aogo:Aslında ortasahada oynuyordu Aogo Hamburg'a gelmeden önce ama Atouba'nun disiplinsizliği ve istikrarsızlığı yüzünden sol bek oynadı genelde bu sezon.İnanılmaz
bir dinamizmi var.Hamburg'un bu seneki çıkışında önemli bir paya sahip.

Stoper Bruno Alves:Bu ismi gördüğünüzde aklınıza büyük ihtimalle Manchaster maçında Rooney'nin ayağına bıraktığı top aklınıza gelecek.Ama bence gerçekten çok iyi bir oyuncu.Bu seneki Porto çıkışında en büyük paya sahip oyunculardan biri.Mourinho'nun yanına gider bu sene.

Stoper Gerard Pique:İnanılmaz bir sezon geçirdi Barca'da.Dolaşıp geldi yuvasına ama sağlıklı geldi.Saha çok ihtişamlı duruyor.Puyol'dan sonra kaptan olur tahminimce...

Sağ Açık Gonzalo Higuain:Ronaldo kadar güçlü değil , Messi kadar hızlı değil ve Gerrard kadar da hızlı vuramıyor ama bence en az onlar kadar iyi.Tek başına sırtladı Real'i bu sezon.

Sol Açık Axel Witsel:Belçika'nın Arda'sı desek bu adam için çok doğru olur.Everton onu almaya gidip Fellaini'yi aldı.Aslında Mesut'u da koyabilirdik buraya ama Witsel iyidir.

Altı Marek Hamsik:Yeni Nedved.Napoli'de Lavezzi ile birlikte tanrı gibiler.Napoli halkı zaten birilerini tanrılaştırmaya meraklıdır.Zamanında Paolo Cannavaro gibi bir kazmayı bile tanrılaştırdılar.Bence Juve'ye gider sezon sonu.

Sekiz Yoann Gourcuff:Fransızlar Yeni Zidane'larını sonunda buldu.Seneye Milano'ya dönecek ama babası her gazeteye çıkıp "Oğlum Bordeaux'da kalacak" diyor.Bence yeni kontrat istiyor Gourcuff.

Forvet Edin Dzeko:Grafite'yi mi alsam yoksa bunu mu alsam diye çok düşündüm.Ama bu genç adamı almaya karar verdim.Boşnak bize de gol attı milli takımda ama sonra bizimle de gol attı.Schalke'ye gidiyormuş ki bence büyük hata sonu Soren Larsen ve Mike Hanke gibi olmassa iyidir.

Forvet Milan Baros:Galatasaray'a geldiğinde kariyeri bitti demiştim ama o henüz bitmediğini kanıtladı.Ölü Galatasaray'da bile yirmiyi geçecek kanımca.Seneye Kewell ile kalması gereken iki yabancıdan biri.

1 yorum:

  1. Ben de genç yetenek Paolo Maldini'ye bir alkış istiyorum."İl Capitano" sezon sonu futbola veda ediyormuş.Erken bir karar bence!

    YanıtlaSil