18 Mayıs 2009 Pazartesi

Milito Inter'e


Inter, Diego Milito için Genoa'nın kapısını resmen çaldı. Crespo'nun mor menekşelerle dirsek teması, Cruz'un sızlanışları derken İbra'nın yanına başka bir Arjantin'li uygun gördü Mourinho.


Mililto'nun öteki Arjantinliler'den ve belki de tüm Latin Amerikalılar'dan en büyük farkı istikrar şüphesiz.

Kısaca kariyeri: Avrupa'daki ilk durağı Serie B oldu, Genoa.. 2004- 2005 sezonunda Genoa forması giydi, 59 maçta 33 gole imza attı; ancak şike söylentileri Genoa'yı Serie C'ye atınca, İspanya'ya kardeşi Gabriel Milito'nun oynadığı Zaragoza'ya uçtu. 3 sezon boyunca, çok istikrarlı bir grafik çizdi. 2006-2007 sezonunda 23 golle La Liga'nın gol kralı oldu veFrancesco Totti ile Altın Ayakkabı'yı paylaştı. 8 Şubat 2006'da Copa Del Rey yarı final ilk maçında, Real Madrid'e attığı 4 gol unutulmadı.

1 Eylül 2008'de, transferin kapanmasına dakikalar varken Genoa'ya döndü. Çok başarılı bir sezon geçirdi, 20 gol attı.

Diego Alberto Milito, 30 yaşında. Genç değil artık, orası su götürmez. Ama Milito'nun futbolunun birçok 17'likten daha genç olduğunun söylemek yanlış olmaz herhalde. Isıran, basan, koşan, gol atan bir forvet o. Uğursuz Inter'e giderse eğer, nasıl bir çıkış yakalayabilir, onu bilmiyorum. Umarız yine başarır ayağının içiyle topu köşeye bırakmayı ama bu sefer Diego'nun karşısında alelade iki stoper yok: Dev egolarıyla Jose Mourinho ve Zlatan İbrahimoviç var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder