19 Mayıs 2009 Salı

Shaktar Can Yakar


Shaktar Donetsk ve Werder Bremen yarın akşam saatler 21:45'i gösterirken Şükrü Saraçoğlu'na çıkacaklar ve Uefa Kupası'nı kazanmak için savaşacaklar. Son kez 'Uefa Kupası Finali' adıyla oynanacak olan finalin bizim için önemi büyük. Çünkü İstanbul Atatürk'teki Liverpool - Milan efsane Şampiyonlar Ligi finalinden sonra, Uefa Kupası finaline de ev sahipliği yapmak, bizim için büyük bir onur olacak.

İşin taktik kısmına kısaca bir göz gezdirelim: Werder ligdeki istikrarsız performansına rağmen, Uefa Kupası'nda finale kadar gelmeyi başardı. Milan'ı, St. Etienne'i, Udinese'yi ve Hamburg'u saf dışı bıraktı Bremen. Milan ve Hamburg serilerinde çok zorlandı, sihirbaz Diego sahne aldı zor zamanlarda ve Bremen'i taşıdı. Yarın Diego yok, üstüne bir de Almeida yok. Hugo Almeida çok büyük bir eksik gibi durmasa da, son 2 aydaki performansının Werder için ne denli önemli olduğunu en iyi Thomas Schaff bilir herhalde. Son olarak Bremen'in 3nolu eksiği Per Mertesacker. Naldo'nun partneri de sakatlık sebebiyle kadroda yok. Evet, Thomas Schaff sıkıntılı; çünkü Diego'nun yeri doldurulamaz, Diego'suz Werder de hücumda aksar; öte yandan karşısında istikrar abidesi, finallerin adamı Mircea Lucescu ve onun öğrencileri var. Werder hücum futbolu oynar denir, öyledir de. Ancak unutmamak lazım ki Werder'in hücum futbolu oynamasının yegane sebebi çok iyi hücumculara sahip olmak değildir; savunma yapmayı becerememek de Werder'i hücumcu yapan etkenlerdendir. Denkleme oturtursak şöyle bir görüntü geçiyor gözlerimizin önünden: Saldıran, 90 dakika boyunca güçlü iki stoper, teknik ve hızlı iki beke çarpan Werder; maç boyu oyunun kontolünü elinde tutan, gittiği zaman golle gelen Shaktar.

Futbol tabi ki de bir denklemden ibaret değil. Hele ki İstanbul'un mucizevi havasını ( Liverpool - Milan ) hesaba katarsak hiç değil.

Shaktar'da hiç eksik yok mu, var.İlk 11'in gediklilerinden Hübschmann yok yarın. Ancak bence, makina gibi işleyen sistemiyle, neredeyse eksiksiz kadrosuyla, ve büyük taktisyen Lucescu'nun antrenörlüğünde Shaktar Donetsk, favoridir.

Diego büyük oyuncu, olmaması da Bremen için tarif edilemez bir eksiklik. Bremen'in işi yarın zor olacak, hem de çok zor..

Shaktar:2 Bremen:0'dır bunu yazan gencin tahmini..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder