19 Mayıs 2009 Salı

Kaan Tayla

Charlotte'ta yapılan yüzme yarışlarında Kaan Tayla isimli, fotodaki eblek bakışlı yetenekli yüzücümüz, 50 metre serbestte Michael Phelps'i geride bıraktı.
Nüfusumuzun %50sinin spor kavramının, futbol ve basketboldan ibaret olduğunu varsayarsak, iyi bir cevap oldu bu bize. Yazın Phelps'in kırdığı rekorlara bakıp da 'Vay, vay!' ; 'Şu Phelps de iyi hani' diyen bize gerçekten iyi bir cevap oldu. Türk spor medyasına da iyi bir cevap oldu.
Artık dönüp kendimize bakma vaktimiz geldi de geçiyor. Ajax'ın alt yapısına bakıp hayıflanma günleri, adam zenci fazladan kas var diye geçiştirme zamanları bitmeli artık. Bizim Kaan Tayla'larımız, Mert Aktaş'larımız var bu ülkede, hem de benzer ön dişleri var bu isimlerin, dikkatinizi çekerim.
Ciddiyete dönersek; sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını yetiştirmek için artık o içimizdeki cevheri bulmamız gerek. Bu ülkede daha yüzlerce Fırat Mestan Çeliktuğ var keşfedilmeyi bekleyen, zeki, çevik, ahlaklı. Onların önündeki engelleri kaldırmak bizim görevimiz. Biz ki potaları aşağıya çekeceğiz ki onlar smaçlar basabilsinler.
Hoşçakal okuyucu, bir de yorum yap azıcık..

1 yorum:

  1. abi ön dişler feci benziyo ya! ayrıca phelps'i 50 m de mert aktaş bile geçebilir. Adam kısa mesafede çok kötü. Adamda sağlam kas yok. Vücut yapısı ile uzun ve orta mesafeleri alıo kalıbımı basarım idmanlı bir mert aktaş 50 serbestin kralı olur. Tabi beni geçerse... bu arada benden daha yapılı ve daha hırslı olması ve daha temiz ciğerlerinin olması beni kolayca harcayabileceği anlamına gelmiyor, yoksa geliyor mu?

    YanıtlaSil